Clarinet Factory se vydali na svůj nejelektroničtější výlet. Vrátili se s albem Pipers

20. červen 2020

Pražské klarinetové kvarteto s mezinárodním renomé a chutí podnikat stále nové žánrové a zvukové výlety představuje novou desku Pipers plnou looperu a zvukových efektů.

Clarinet Factory

Tři roky po vydání desky Meadows se fanoušci dočkali nové hudby klarinetového ansámblu Clarinet Factory, který na hudební scéně působí už více než čtvrt století. „Vrátili jsme se trochu sami k sobě, do dob našich začátků, kdy jsme hráli jen ve čtveřici. Na desce působí tentokrát pouze jediný host Milan Cimfe,“ přibližuje člen kapely, textař a vokalista Vojtěch Nýdl v ArtCafé.

Krocení looperů a krabiček

„Podnikáme spoustu různých výletů, nejen žánrových, ale i zvukových a tahle deska je naše nejelektroničtější. Doteď nám s tím vždy někdo pomáhal, tentokrát jsme si ale nakoupili všechny krabičky a začali jsme s nimi zkoušet. Dnes jsme schopni zahrát na koncertě desku téměř tak, jak byla nahraná ve studiu.“ dodává Nýdl. 

Kovidový čas zastavil kapelu před jejich turné po Portugalsku a Uzbekistánu a výhledy hudebníků na koncertování v zahraničí se tak přesouvají na podzim. Na domácí scéně můžete Clarinet Factory slyšet v nejbližší době v Zákolanech nebo u zatopeného jesenického lomu v Žulové, kde živou hudbu doprovodí videoprojekce. Pražský křest alba Pipers vydaného u Supraphonu se zatím plánuje.

Clarinet Factory
Spustit audio

Související