Červnové hudební festivaly v kostele, na louce i ve městě

3. červen 2024

David Pomahač pozval zástupce tří červnových festivalů, přičemž každý se může pyšnit specifickým místem konání. Habrovka probíhá v malebném areálu kostela sv. Františka s Assisi v Praze ve dnech 7.–8. června, Slunovrat rozezní centrum Opavy o víkendu 20.–22. června, Mighty Sounds probíhají na táborském letišti 28.–30. června.

Markéta Broumová, Filip Vondrášek, Dominika Prokopová a Klára Horová v ArtCafé

„Víme, kdo vám tam udělá kafe, kdo předá oběd, je skvělé, když na festivalu kapely zakládají další kapely. Jsem ráda, že se to na Habrovce děje, že mají lidé čas se potkat a začít se bavit o projektech, které by mohli dělat,“ říká Dominika Prokopová, ředitelka festivalu Habrovka.

Nejtěžší je během roku neztrácet pozitivní energii a tlačit věci kupředu. Obrovská výhoda je letištní radar na počasí, zamýšlí se Markéta Broumová z Mighty Sounds, která zavítala na Vltavu i se zakladatelem festivalu Mighty Sounds a hudebníkem Filipem Vondráškem.

Vstupujeme i do míst, kam se běžný Opavan nedostane. Festival se připravuje do posledního dne, každý rok si říkáme, že toho bude míň a je toho víc, dodává se smíchem Klára Horová z festivalu Slunovrat. 

Spustit audio

Související