Adéla Knapová: Ptáček pana Longa

1. leden 2018

Všudypřítomné vedro a exotická krajina Vietnamu – do takového prostředí zasadila současná česká autorka Adéla Knapová povídku nazvanou Ptáček pana Longa. Poetický a lehce melancholický text napsala přímo pro Český rozhlas a přidala tak další položku k seznamu svých próz. O životě ve Vietnamu, o lásce a jednom zázračném ptáčkovi v podání Kajetána Písařovice poslouchejte on-line do neděle 7. ledna 2018.

Adéla Knapová se narodila roku 1976 ve Valašském Meziříčí. Posléze ale studovala na pražské Univerzitě Karlově a od svých osmnácti let pracuje jako novinářka. Už mnoho let je především kmenovou autorkou týdeníku Reflex.

Mimoto ale už v roce 2003 vyšel její první román Nezvaní, kritika i čtenáři ho přijali dobře, sama autorka ho ale jaksi „nepočítá“.

03718687.jpeg

Své mínění o sobě samé napravila až v roce 2016, kdy nakladatelství Fra vydalo její novelu Nemožnost nuly. A čerstvě u téhož nakladatele vyšel také román Slabikář.

Adéla Knapová žije střídavě na Jižní Moravě a v Severním Řecku.

Účinkuje: Kajetán Písařovic

Z rukopisu autorky připravila: Klára Fleyberková
Režie: Petr Mančal

Natočeno v roce 2017.

autoři: Klára Vičíková , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.