28. 8.

27. srpen 2010

* V rámci festivalu Dvořákova Praha se představí od 20:00 v Českém muzeu hudby francouzské smyčcové kvarteto Quatuor Ebéne. * V kostele sv. Václava v Srbské Kamenici se od 16:00 koná předposlední koncert 16. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Srbská kamenice 2010. Vystoupí maďarský dechový kvintet Koffein Quintet složený z absolventů Hudební akademie Franze Liszta v Budapešti. Na programu jsou díla H. Tomasiho, M. Ravela, J. S. Bacha a F. Farkase. * Poslední představení projektu Rusalka na zámcích začíná ve 20:00 v Boru u Tachova. * V parku Podviní v Praze začíná ve 14:00 šestý ročník festivalu Barevná devítka aneb Etnofest. Představí se tanečníci a hudebníci z dalekých i blízkých krajin, součástí budou i ochutnávky kuchyní nejrůznějších zemí.

* Ve 12:00 začíná v Rakovicích multikulturní festival RefuFest na statku 2010.

* Galerie Na shledanou ve Volyni pořádá od 17:00 vernisáž maleb Josefa Bolfa Už Tě neuvidím.

* Galerie Jedlová č.p. 144 zve od 10:00 na jednodenní výstavu mistrovských děl 17. až 20. století. V 16:00 se uskuteční Koncert mistrů, vystoupí Pavol Hammel, David Koller a Kollerband a Collegium musicum v čele s Marianem Vargou.

* Na hradě Helfštýn se koná víkendové setkání uměleckých kovářů Hefaiston.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.