26. TÝDEN

22. červen 2002

PÁTEK 17:45 JAZZOVÝ PODVEČER. Mezinárodní festival jazzového piana - Joachim Kühn. Záběry z recitálu 4. května 1996 ve Dvořákově síni Rudolfina v Praze. Připravil Vladimír Truc.

24. 6. 17:45. JAZZOVÝ PODVEČER. Osobnosti současné jazzové scény. Karrin Allyson Další osobností současné jazzové scény, kterou nám přiblíží Petra Konrádová, je americká zpěvačka z Kansas City Karrin Allyson. Uslyšíme vesměs nahrávky z 90. let včetně snímků z loňského alba balad z repertoáru Johna Coltrana. 25. 6. 17:45. JAZZOVÝ PODVEČER. Jazzové mezníky Tématem pořadu Jazzové mezníky, který připravuje a uvádí Antonín Matzner, bude americký kytarista Joe Pass. 27. 6. 9:30. JAZZOFON. Postavy a příběhy českého jazzu. Benny Bailey a Josef Vejvoda: A Meeting To Build a Dream On. V dalším pokračování Postav a příběhů českého jazzu nám Lubomír Dorůžka přiblíží album s živou nahrávkou z přerovského jazzového festivalu z října roku 2000. Sešli se zde Trio pražského bubeníka Josefa Vejvody s mladým pianistou Kryštofem Markem a basistou Ondřejem Štajnochrem a americký trumpetista Benny Bailey. Mezi skladbami, které nám přiblíží neopakovatelnou festivalovou atmosféru nebude chybět ani populární skladba Billyho Strayhorna Take The A Train.

28. 6. 17:45. JAZZOVÝ PODVEČER. Mezinárodní festival jazzového piana - Joachim Kühn. Záběry z recitalu 4. května 1996 ve Dvořákově síni Rudolfina v Praze. Připravil Vladimír Truc. Od roku 1996 v Praze probíhá - vždy na podzim, a proto trochu stranou hlavní mediální pozornosti - zajímavý a hodnotově pozoruhodný Mezinárodní festival jazzového piana. Výkony jeho účastníků - jazzových pianistů domácí i zahraniční scény - budeme od pátku 28. června jednou měsíčně ze záznamu uvádět v Jazzovém podvečeru. V zahajovacím pořadu zazní záběry z recitalu pianisty mezinárodního renomé Joachima Kühna, kterého naše jazzumilovné obecenstvo poznalo již z jeho někdejšího účinkování s S+H Quintetem a který se po 32 letech do Prahy vrátil. Zúčastnil se prvního ročníku Mezinárodního festivalu jazzového piana 4. května 1996. Z jeho sólového vystoupení vám Vladimír Truc připravil třičtvrtěhodinový výběr. Pořad uvádí Lenka Kopecká.

00073785.jpeg

28.6. 22:30. EURORADIO JAZZ SEASON. Přenos koncertu z Holandska. Účinkují Ngyen Le - kytara a Metropole Orchestra, řídí Vince Mendoza Závěr letošní jazzové sezóny Euroradia se odehraje v Holandsku. Proslulý Metropole Orchestra řídí již od roku 1995 skladatel a aranžér Vince Mendoza. Mezi sólisty se zaskví kytarista Ngyen Le. 29. 6. 23:15. MUSICA MODERNA. Svět jiné hudby. Další návraty do 80. let: Bob Stewart, Cassandra Wilson, Greg Osby a ostatní na JMT V dnešním pořadu Svět jiné hudby se vrátíme k jazzovým modernistům z osmdesátých let minulého století. Zdeněk Slabý vám z reedic značky JMT, které vydává Stefan Winter, vybral ukázky z alb hráče na tubu Boba Stewarda, zpěvačky Cassandry Wilson, saxofonisty Grega Osbyho a violoncellisty Hanka Robertse. Zvláštním bonbónkem pak bude ukázka z jazzové pohádky producenta Stefana Wintra Trumpetka.

autor: Aleš Opekar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.