Záznam koncertu: Vánoční oratorium Johanna Sebastiana Bacha jinak

25. prosinec 2020

Spojení eletrofonických nástrojů a nástrojů pro barokní hudbu předvede Ensemble Resonanz. Premiéru poslouchejte on-line po dobu jednoho měsíce po odvysílání.

Účinkují: Hanna Herfurtner (soprán), Truike van der Poel (kontraalt), Benjamin Glaubitz (tenor) a Simon Schnorr (bas). Na klávesové nástroje hraje Michael Petermann, na elektrickou kytaru Johannes Öllinger. Dále hrají Markus Schwind (trubka), od houslí řídí Juditha Haeberlin
Připravila: Alena Maršíková Michálková

25. prosince od 20 hodin objevte ikonickou skladbu Johanna Sebastiana Bacha okořeněnou špetkou exotiky. Její partitura zůstala nezměněná, v duchu přátelského domácího provedení se její instrumentář rozšířil o elektrickou kytaru a klávesy. Tato neobvyklá verze pro komorní soubor se zrodila v hlavách členů německého souboru staré hudby Ensemblu Resonanz.

Vánoce bez této skladby by totiž byly jen poloviční Vánoce. A bez ohledu na to, jak často jste tuto skladbu slyšeli a kde, chcete ji slyšet a hrát znovu a znovu.
Ensemble Resonanz

Slavné dílo Johanna Sebastiana Bacha představuje v Německu podobný symbol Vánoc jako u nás Rybova Česká mše vánoční. Ensemble Resonanz připravil ve svém provedení originální výběr z jednotlivých árií, recitativů, sborů a chorálů.

Spustit audio