Wolfgang Amadeus Mozart: La clemenza di Tito

17. leden 2023

Kompletní nahrávka opery, pod kterou je podepsán dirigent Ben Glassberg. V jedné z hlavních rolí uslyšíme i sopranistku Simonu Šaturovou. Hodnocení připravil Jozef Červenka.

(…) Simona Šaturová v súlade so súčasným trendom trocha zjemňuje a podáva Vitellii charakterovo veľmi vrstevnato. Dodáva to dráme nové rozmery, no občas nastanú momenty, kedy poslucháč zatúži po tom, aby Vittelia trocha viac vycerila zuby. Sesto v podaní suverénnej a veľmi muzikálnej Anny Stéphany je asi najzaujímavejším výkonom nahrávky. Ostatné spevácke party v podaní Chiary Skerath, Antoinette Dennefeld a Davida Steffensa sú tiež vynikajúco podané. Orchester Opery Rouen Normandie pod vedením svojho šéfdirigenta Bena Glassberga hrá veľmi súčasne v rozumnom kompromise medzi historicky poučenou a romantizujúcou interpretáciou. Jeho La clemenza di Tito ponúka ideálne tempá, zmysel pre rovnováhu, viacero originálnych detailov, no menej emócie. (…)

autoři: Jozef Červenka , Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.