Ulf Wakenius: Taste of Honey

18. září 2020

Novinka švédského tria Ulf Wakenius (kytara), Lars Danielsson (basa) a Magnus Öström (bicí) s jazzovými úpravami skladeb Paula McCartneyho a Beatles. Poslechněte si recenzi Otakara Svobody. 

(…) 62letý švédský kytarista Ulf Wakenius má za sebou 15 nahrávek coby leader sestav a doslova desítky účastí na projektech jiných. Je už osvědčeným interpretem jmenovaného mnichovského labelu a lze konstatovat, že pravidelně vydávané desky drží vysokou kvalitu. Další dva do tria – kontrabasista a cellista nahrávky, o rok mladší a také rodák z Göteborgu, Lars Danielsson, je ponejvíc oblíbeným sidemanem světových jazzových osobností a nejmladší z nich, 55letý rodák z Västärasu, bubeník Magnus Öström je z nich v tomto smyslu nejskromnější a drží se povětšinou ve Skandinávii. Jejich novinka, Taste of Honey, každopádně jakousi medovou příchuť přináší. Deska je to výrazně posrsťová a lehce vstřebatelná. Ale přitom výrazná, zajímavá a až si ji pořídíte, rádi si ji budete pouštět opakovaně. (…)

Nahrávka vyšla u vydavatelství ACT.

autoři: Otakar Svoboda , Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.