Tomáš Svoboda: Srnky

9. duben 2019

Osudy dirigenta Petra, mykologa Patrika, referenta finančního úřadu Karla a vynálezce Aleše se jednoho večera protnou s takovou razancí, že vše musí zachránit čtyři kouzelné srnky. Absurdní komedii, kterou autor věnoval Václavu Klimentu Klicperovi a Rolandu Schimmelpfennigovi, poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

Dirigent Petr, mykologg Patrik, pracovník finančního úřadu Karel a vynálezce Aleš. Čtyři velmi svérázní muži, čtyři velmi zvláštní životy. V absurdní komedii Tomáše Svobody se posmutnělí hrdinové scházejí v jednom z brněnských paneláků a jejich osudy navždy promění tajemná návštěva.

03405564.jpeg

Původní text získal cenu Českého rozhlasu a obsadil třetí místo v dramatické soutěži Cen Alfréda Radoka za rok 2007. Originální a svěží hra se zanedlouho dočkala rozhlasového uvedení. Její potenciální rozhlasové možnosti plně využila režie Dimitrije Dudíka za výrazné pomoci zvukového designu Ladislava Železného. V hlavních rolích účinkují Martin Myšička, Michal Zelenka, Kamil Halbich a Radek Holub.

Osoby a obsazení: Petr (Martin Myšička), Karel (Michal Zelenka), Patrik (Kamil Halbich), Aleš (Radek Holub), Sovová (Lucie Pernetová), Blanka (Valérie Zawadská), dirigent Bělohlávek (Jan Vlasák), srnka Šárka (Klára Jandová), srnka Soňa (Klára Sedláčková-Oltová), srnka Magda (Tereza Seidlová) a srnka Gábina (Eva Kodešová)

Hudba: Ladislav Železný
Dramaturgie: Martin Velíšek
Režie: Dimitrij Dudík

Natočeno v roce 2009.

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.