Společná virtuální degustace v Gourmet klubu. Ochutnejte s námi Côtes du Rhône
Gourmetklub je od září postaven na myšlence, že víno chutná nejlépe, pije-li se v dobré společnosti. Pánové Lukáš Hurník a Jiří Mejstřík vždy dopředu oznámí, co se bude ochutnávat. Posluchači se tak mohou připravit, pořídit si vybranou lahvinku a otevřít ji "v synchronu" s pořadem.
Mohou pak srovnávat své pocity a dojmy s autory pořadu. V sobotu 1. října jsme otevírali lahev Côtes du Rhône. První překvapení bylo, že měla šroubovací uzávěr. Pan Mejstřík vysvětlil, že na tom nená nic špatného, pokud to není víno k archivaci. Barva byla temně červená a po stěnách sklenky stékaly potůčky alkoholu. Toho bývá ve vínech z Jižní Rhony opravdu hodně. Hrozny tam dozrávají na "přírodních akumulačkách", oblázcích, které se ve dne vyhřejí na slunci a v noci topí.
Společné zážitky si lze vychutnat i při aktivním poslechu záznamu pořadu. Atmosféru ve studiu zachycuje i následující video.
Příště 5. listopadu budeme společně poznávat mikulovský Vlašský ryzlink s přívlastkem kabinet nebo pozdní sběr. Dostanete ho v každé vinotéce.
Čtěte také: Všechny díly Gourmet klubu
Nejposlouchanější
Viktorín Šulc: Etuda z odvrácené strany. Alois Švehlík a Vladimír Dlouhý na stopě brutálnímu vrahovi
-
Ingeborg Bachmannová: Dobrý bůh z Manhattanu. Zosobněná síla zla, která zničí každou lásku
-
Zemřel přední český psychiatr Cyril Höschl. Poslechněte si jeho vzpomínání v Osudech
-
David Drábek: Ptakopysk. Příběh bratrů Pospíšilových, šampionů v kolové
-
Radka Denemarková: Cukrář a Venuše. Tragická romance karlovarského cukráře a krásné varietní divy
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.