Showcase v Obratníku

11. duben 2002

V pondělí 8. dubna se v Poetické kavárně Obratník na Smíchově konala v pořadí již třetí Showcase, kterou uvádí Pražský Kudykam a český muzikálový server www.musical.cz. Showcase (přehlídka, předváděčka) je pořad, ve kterém vystupují mladí zpěváci - adepti muzikálu, kteří vzešli z konkurzu - za podpory svých zkušenějších kolegů.

Tentokrát Jakub Zahradník, který provázel celým večerem a doprovázel účinkující na klavír, uvedl tři nové nadějné zpěváky: Markétu Horáčkovou, Kateřinu Klimtovou a Marka Holého. Ti na malém jevišťátku (protože prostředí kavárny je opravdu velmi komorní) předvedli písně ze známých českých i zahraničních muzikálů. Úkolem publika pak bylo hlasováním určit vítěze, kterým se stal Marek Holý. Pořad svým vystoupením obohatila Lenka Kurková, kterou jste mohli vidět jako Rusalku ve stejnojmenném muzikálu. Vystoupila také vítězka minulého pořadu Gabriela Urbánková, která kromě nesporného talentu předvedla i milý temperamet. Několik písní pak zazpíval další host pořadu - zpěvák skupiny Napospa's Milan Fiala. Na závěr proběhlo vyhlášení vítěze.

Soutěžící adepti muzikálu

Pořad Showcase vznikl jako neformální setkání lidí pohybujících se v oblasti muzikálu, při němž si mohou popovídat a poslechnout své kolegy v situaci, která není právě typická - bez mikrofonu pouze s doprovodem klavíru a většinou i bez zkoušky. Vzhledem k tomu, že Showcase je představení zadané pro lidi z muzikálové branže a z médií, prohlédněte si alespoň malou fotogalerii.

autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.