Sedmé nebe s Načevou: Spojuje nás tajemství, divokost, experimenty a láska k hudbě

24. duben 2019

Své nejmilejší kolegyně z pražského divadla Minor, Báru Mišíkovou, Markétu Dvořákovou a Annu Bubníkovou, si do Sedmého nebe pozvala Monika Načeva.

Společně se potkávají v představení Záhada hlavolamu v roli tajemných Vontek ze Stínadel. Ve studiu Českého rozhlasu Vltava si povídali o své oblíbené hudbě i autorských projektech. „Spojuje nás tajemství, divokost, experimenty a láska k hudbě,“ prohlašuje hned v úvodu pořadu Monika Načeva.

Sedmé nebe s Načevou 21. 4. 2019

Herečku Annu Bubníkovou mnozí znají také jako violoncellistku z kapely Fekete Seretlek, formace, která existuje už 13 let a ve své hudbě se inspiruje folklórem. „Písničky aranžuje náš původem slovinský akordeonista Matija Solce. Nezaměřujeme se pouze na slovinskou hudbu, inspirujeme se i hudbou Balkánu. V našem repertoáru nechybí ani ruské písně,“ přibližuje záběr skupiny Fekete Seretlek Bubníková.

„Vystudovala jsem pantomimu, ale časem jsem zjistila, že mě mnohem víc přitahuje mluvené slovo a zpěv,“ svěřuje se členka českého váženého hudebního klanu Bára Mišíková. Od malička zpívala ve sboru a v divadle, svou vlastní kapelu zatím nemá, nicméně právě s Annou Bubníkovou prý připravují nový projekt. Bára v Sedmém nebi pustila písničku, kterou s bratry složila pro svého tatínka Vladimíra. Jmenuje se Cukrová záhada. „Hrajeme si v ní s texty z tátových písniček, které jsme nově zhudebnili, vznikla z toho taková bluesová pohodovka,“ vysvětluje Mišíková.

Markéta Dvořáková

Hudbě se vedle herectví aktivně věnuje i Markéta Dvořáková. Hraje na bicí v kapele Lo/ve společně se svým nastávajícím manželem, výtvarníkem a hudebníkem Pavlem Ptáčníkem. Skupina má dosud na kontě debutové EP a také své první album, které nese název It’s Fucking Amazing That You Are Here.

Spustit audio