Sedmé nebe live: My tady nečekáme na žádný Boží království. Písničkář Ondřej Galuška zahrál ve studiu s Milanem Caisem

14. únor 2023

Zpěvák, hráč na kytaru a pozoun, písničkář a skladatel Ondřej Galuška byl hostem Sedmého nebe LIVE. Ve studiu s ním živě zahrál Milan Cais.

Ondřej Galuška je známý především ze skupin The Odd Gifts a Eggnoise, hrál například s Lenkou Dusilovou nebo Vladimírem Mišíkem.

Hudebník a filosof Ondřej Galuška

Je také autorem knihy Tělo hudby, v níž ukazuje, že způsob, jakým běžně o hudbě mluvíme, možná přehlíží něco podstatného. Zamýšlí se v ní nad otázkou, v jakém smyslu existuje hudební dílo mimo své provedení a dává do souvislosti řadu známých i méně známých textů. Kniha vychází z jeho stejnojmenné disertační práce, kterou zakončil své studium na pražském Ústavu filosofie a religionistiky. I jeho poslední album z roku 2022 míří tímto směrem. Jmenuje se Stručný úvod do filosofie marnosti a zpívá na něm například o tom, že „tady nečekáme na žádný Boží království a jediný, o co žádáme, je trochu míň bezpráví.“

Sedmé nebe Live: Rozhovory s exkluzivními hosty i živé hraní ve studiu

Sedmé nebe
Hudbu podle svého vkusu nabízí a slovem provází výrazné tváře tuzemské scény – od hudebnice Never Sol, přes publicistu Pavla Klusáka po Milana Caise z Tatabojs. Všechny odvysílané díly si můžete poslechnout v archivu pořadu.

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.