Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Vánoce v kuchyni
Vánoční vydání Večerní školy v kuchyni Václava Kahudy a Igora Malijevského s hosty Vítem Janotou a Karlem Kunou. Podává se časoprostorový aspik.
Pozvi přátele. Pstruhy povař (10–12 min.) v bílém víně spolu s divokým kořením, cibulí a nakrájenou limetkou. Ryby polož na mísu, oblož čerstvou petrželovou natí a do vývaru vmíchej potravinářskou želatinu. Zalij ta nevinná těla do průsvitného času a dej přes noc do chladu. Druhý den vyklop zastavenou bystřinu na průsvitný tác, vezmi rozum do hrsti a „bystřinu na víně“ servíruj v setmělé místnosti na rozsvícených barevných městech při zpěvu gregoriánských chorálů. Andělé budou s vámi.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.