Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Vánoce v kuchyni

24. prosinec 2021

Vánoční vydání Večerní školy v kuchyni Václava Kahudy a Igora Malijevského s hosty Vítem Janotou a Karlem Kunou. Podává se časoprostorový aspik.

Pozvi přátele. Pstruhy povař (10–12 min.) v bílém víně spolu s divokým kořením, cibulí a nakrájenou limetkou. Ryby polož na mísu, oblož čerstvou petrželovou natí a do vývaru vmíchej potravinářskou želatinu. Zalij ta nevinná těla do průsvitného času a dej přes noc do chladu. Druhý den vyklop zastavenou bystřinu na průsvitný tác, vezmi rozum do hrsti a „bystřinu na víně“ servíruj v setmělé místnosti na rozsvícených barevných městech při zpěvu gregoriánských chorálů. Andělé budou s vámi.

autoři: Igor Malijevský , Václav Kahuda , Klára Vičíková
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více o tématu

    E-shop Českého rozhlasu

    Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

    František Novotný, moderátor

    setkani_2100x1400.jpg

    Setkání s Karlem Čapkem

    Koupit

    Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.