Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádí existenciální kuchařku Václava Kahudy a Igora Malijevského: Vánoce v kuchyni
Vánoční vydání Večerní školy v kuchyni Václava Kahudy a Igora Malijevského s hosty Vítem Janotou a Karlem Kunou. Podává se časoprostorový aspik.
Pozvi přátele. Pstruhy povař (10–12 min.) v bílém víně spolu s divokým kořením, cibulí a nakrájenou limetkou. Ryby polož na mísu, oblož čerstvou petrželovou natí a do vývaru vmíchej potravinářskou želatinu. Zalij ta nevinná těla do průsvitného času a dej přes noc do chladu. Druhý den vyklop zastavenou bystřinu na průsvitný tác, vezmi rozum do hrsti a „bystřinu na víně“ servíruj v setmělé místnosti na rozsvícených barevných městech při zpěvu gregoriánských chorálů. Andělé budou s vámi.
Nejposlouchanější
-
Nora Eckhardtová: Druhá strana řeky. Jak souvisí zmizení podnikatele s dávným krveprolitím?
-
Šedivý pokoj, Čmoud nebo Návěstí. Povídky Stefana Grabińského, klasika polské fantastické literatury
-
Kurt Vonnegut: Matka noc. Nejčernější groteska o muži, který šířil zlo, aby pomohl dobru
-
Ngaio Marshová: Zpěv v ráhnoví. Pátrání po úchylném vrahovi žen
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.