Publicista Stanislav Škoda

13. duben 2015

Hostem Telefonotéky byl Stanislav Škoda, publicista, překladatel, ředitel Českého centra v Madridu.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Stanislav Škoda (1976), absolvent hispanistiky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, vede velmi aktivní život: působil jako publicista (mj. v časopisech Babylon, Reflex), jistou dobu jako redaktor španělské redakce Radia Praha.

Autorsky spolupracoval se stanicí Vltava, pro Českou televizi natočil řadu reportážních pořadů ze Španělska a Latinské Ameriky, spolupracoval s humanitární organizací Člověk v tísni, byl redaktorem i šéfredaktorem nakladatelství Paseka.

To vše je prozatím záležitostí minulého času, protože začátkem letošního roku přesídlil do Madridu jako nový ředitel tamějšího Českého centra.

Využili jsme jeho krátké povelikonoční návštěvy doma, abychom se našeho hosta zeptali především na novinky ve španělském a madridském kulturním životě, na nové knihy a filmy, na právě proběhnuvší Noc divadel a samozřejmě také na projekty Českého centra i na to, jak je česká kultura ve Španělsku přijímána.

Kromě kulturních témat jsme se také dotkli povahy a úlohy hnutí Podemos, které v poslední době silně ovlivňuje španělskou společenskou scénu.

Archiv odvysílaných pořadů.

Spustit audio