Prime Time Voice, vokální trio

23. červen 2015

Vokální trio Prime Time Voice, pod tímto relativně mladým názvem se ukrývají tři známé dámy.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

První je sopranistka Dana Šimíčková, která má za sebou léta v Melody Makers, u Sester Havelkových a v souboru Two Voices. Také spolu s manželem složila písně a nazpívala sóla pro slavný seriál První republika, který uváděla s velkým úspěchem Česká televize, a nazpívala i titulní píseň k filmu Protektor.

Druhou je mezzosopranistka Taťána Roskovcová, letitá vokalistka Karla Gotta. A třetí altistka Marta Marinová, která kromě tohoto tria působí i v Linha Singers a v Divadle Sklep. Všechny tři pojí nejen osobní přátelství, ale také, jak říkají, nároky na řemeslo a láska ke swingu a k jazzu.

Spolupracují se s třemi vynikajícími jazzovými hudebníky a v této formaci i přes krátkou existenci souboru stihli natočit i první debutové CD, které vzniklo vlastně jako nechtěná, ale o to milejší náhoda. Repertoár Prime Time Voice tvoří autorské aranže většinou pozapomenutých skladeb nebo vlastní tvorba.

Podle čeho se snaží sestavovat neotřelý repertoár, jakou práci dá vytvořit propracované aranžmá a příjemný akustický zvuk? A jak to jedné třetině souboru klape pod jednou domácí i hudební střechou? O tom jsme v Telefonotéce hovořili s Prime Time Voice.

Archiv odvysílaných pořadů.

Spustit audio