Posedlo vás nutkání? „Vytančete“ se z něho

20. duben 2015

Ve Studiu Alta v pražských Holešovicích se 20. dubna koná premiéra taneční inscenace Obsese. Připravila ji mladá, oceňovaná choreografka Kateřina Stupecká, která na sebe poprvé výrazněji upozornila v roce 2008 choreografií Da Capo, za kterou získala prestižní Cenu Sazky za „objev v tanci“ a zároveň Cenu Jarmily Jeřábkové.

Následný projekt Kateřiny Stupecké, nazvaný Sunyata získal nominaci na Taneční inscenaci roku. V těchto dnech choreografka současně pracuje i na nové operní inscenaci Matěje Formana Jeníček a Mařenka, která bude mít premiéru 23. dubna ve Státní opeře.

03365550.jpeg

Představení Obsese vznikalo déle než rok, během něhož Kateřina Stupecká sbírala „materiál“. Na jevišti se představí čtyři tanečníci - dva muži a dvě ženy – a pro každého z nich vybírala autorka roli také podle charakteru nebo povahových rysů, které zesílila až na hranici obsese a jak upozorňuje, vlastně nehledala představitele, ale tanečníci sami si ji vyvolili a vytvořili.

03365551.jpeg

Tanečníci provedou návštěvníky světem svých nutkavých myšlenek a posedlostí. Setkají se v uzavřeném fiktivním světě a jejich závislosti se začnou jako by rozvíjet během celého představení, v němž tančí Tereza Hradílková, Markéta Jandová, Jakub Sedláček a Jan Stránský.

Spustit audio