Polština je in!

26. leden 2014

Od pondělí 27. ledna vysílá Český rozhlas Vltava pětidílný cyklus Polština je in, který je součástí projektu Polská kultura na Vltavě. Jeho autorkou je lektorka polského jazyka na Masarykově univerzitě Katarzyna Krawczyk.

V první části seriálu hovoří vedoucí Semináře západoslovanských jazyků a literatur na Ústavu slavistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity Roman Madecki.

Ve druhé části studentka Michaela Staňová, která se rozhodla pro obor Polština se zaměřením na oblast firemní praxe, služeb a cestovního ruchu.

Třetí část nám představí inženýra Zdeňka Lorence, který jako projektový manažer v jedné z brněnských strojírenských firem používá polštinu ve svém zaměstnání.

Ve čtvrté části se seznámíme se sestrami Michaelou a Majou Mackovými, které vyrůstají v česko-polské rodině a polštinu si zdokonalují také v soukromých hodinách polštiny.

A v páté části nám Lukáš Barna bude vyprávět o tom, jaké soukromé důvody ho přivedly k polštině a jaké jsou jeho zkušenosti ohledně Polska a česko-polských vztahů. Na seriálu spolupracovala Alena Blažejovská, režie Radim Nejedlý. Natočila Tvůrčí skupina Brno

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.