Petra Ušelová: Lomeno 0049. Tatiana Dyková a Saša Rašilov v dramatu o hledání identity

12. duben 2022

Do nemocnice přiváží dívku po pokusu o sebevraždu. Ve zdánlivě jasném případu se začnou objevovat nesrovnalosti. Čí je rodné číslo /0049? Která ze dvou sester se opravdu ocitla v psychiatrické léčebně po tom, co druhá zemřela? Jak setkání se zvláštní mladou pacientkou změní život její ošetřující lékařky? V hlavních rolích dramatu o hledání identity účinkují Tatiana Dyková, Petra Špalková, Saša Rašilov a Lenka Vlasáková. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Osoby a obsazení: dívka (Tatiana Vilhelmová Dyková), její matka (Gabriela Vránová), její otec (Bořivoj Navrátil), lékařka Magda (Lenka Vlasáková), Jakub, její přítel (Alexandr Rašilov), Klára, pacientka (Petra Špalková), zdravotní sestra (Jaroslava Obermaierová), saniťák (Jan Kukla) a mladý lékař (Martin Myšička)
Dramaturgie: Jana Paterová
Režie: Markéta Jahodová
Natočeno: v roce 2004

Hru Lomeno 0049 napsala absolventka scenáristiky na pražské FAMU Petra Ušelová. Pro rozhlas již před tím připravila třídílnou adaptaci románu americké autorky Radclyffe Hallové Studna osamění. Na svém kontě má scénář k filmu Pusinky, dva díly série televize Nova Soukromé pasti, dlouhodobě spolupracuje na seriálu Ulice. Režisérka Markéta Jahodová obsadila do inscenace Ušelové hry celou plejádu populárních herců.

autoři: Jana Paterová , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio