Pavel Holas: Hádanky a hlavolamy

1. únor 2012

Pondělní vernisáží výstavy obrazů čtyřiačtyřicetiletého turnovského rodáka malíře Pavla Holase začal v Galerii Navrátil ve Vítkově ulici v Praze 8 Karlíně - letošní mimořádný výstavní cyklus "Rok Berana".

Nejde však vůbec o nějaké znamení zvířetníku, ale o prostý fakt, že malíř a profesor Akademie výtvarných umění v Praze Zdeněk Beran bude mít letos v březnu své 75. narozeniny, a tak se v Galerii Navrátil v letošním roce uskuteční vedle jeho samostatných výstav i výstavy některých jeho žáků. A Pavel Holas je nejen absolventem Beranova ateliéru klasických malířských technik, ale již 11 let v něm sám působí jako odborný asistent. Svou současnou výstavu v Galerii Navrátil Pavel Holas nazval "Hádanky a hlavolamy". Než mu dá Karel Oujezdský slovo, poslechněte si, co o setkání s ním a jeho tvorbě říká letošní jubilant, profesor Zdeněk Beran.

Výstavu "Pavel Holas: Hádanky a hlavolamy", zahajující cyklus "Rok Berana", si můžete v Galerii Navrátil ve Vítkově ulici 15 v Praze 8 - Karlíně prohlédnout do 2. února. Otevřeno je od pondělí do pátku od 12 do 18 hodin.

Spustit audio