Papež František: O nebi a zemi

10. duben 2020

Fragmenty z rozhovorů současného papeže, které vedl s rabínem Abrahamem Skorkou. O víře, náboženství a palčivých otázkách dneška poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

Účinkuje: Jiří Hromada
Připravil: Miloš Doležal
Překlad: Jana Novotná a Dora Poláková
Režie: Jaroslav Kodeš
Natočeno: v roce 2013

Současný papež František se ještě jako argentinský kardinál Jorge Mario Bergoglio pravidelně scházel se svým přítelem rabínem Abrahamem Skorkou, aby spolu debatovali o otázkách víry, o vině a odpuštění, politice, globalizaci, vědě a konfliktech současného světa.

Nakonec se rozhodli, že svoje rozpravy zpracují do podoby knihy, kterou u nás před nedávnem vydalo nakladatelství Paseka. A právě z ní přinášíme ukázky reflexí a názorů papeže Františka. Vynikají hloubkou a přesností, ale současně odpovídají srozumitelnou a svěží formou na otázky, jež si každý den kladou křesťané i lidé, kteří se k žádnému náboženství nehlásí.

autor: Miloš Doležal
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.