B/Y Organism: The New Beginning

18. únor 2021

Debutová nahrávka pražské jazzové formace B/Y Organism, jejímiž zakládajícími členy jsou klavírista Daniel Bulatkin a kytarista Kirill Yakovlev. Poslechněte si recenzi Milana Bátora.

(…) B/Y Organism své skladby koncipují velkorysým způsobem, svědčí o tom i výživná celková stopáž alba, která sahá až k sedmdesáti minutám. Musím přiznat, že jsem se po celou dobu ani jednou nenudil. Nejvíc mě baví mnohotvárná barva, energie a svěží, neotřelé hudební nápady. Kapela se nebojí šlápnout na plyn a volume, některé dynamicky exponované momenty zní dost překotně a neučesaně, ale i to má své kouzlo a opodstatnění. Pánové Bulatkin a Yakovlev toho zkrátka mělo na srdci hodně a muselo to ven. To je vždy ta lepší cesta než sterilní hra na běžná jazzová škatulata, jak jsme toho často v mainstremovém jazzu svědky. (…)

Nahrávka vyšla u labelu Alessa Records.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.