Obrazy a sochy Petra Písaříka v Galerii NoD

14. listopad 2011

Galerie NoD / Roxy v Dlouhé ulici na Starém Městě v Praze představuje do 4. prosince pod názvem „Real“ nové obrazy a plastiky třiačtyřicetiletého malíře a sochaře Petra Písaříka, v jehož tvorbě se spojuje nekonformnost s perfektním technickým řešením a jednoduché a přitom výstižné vyjádření s citem pro oslnivý dekor.

Petr Písařík studoval v letech 1987 až 1994 na Akademii výtvarných umění v Praze. Počátkem devadesátých let byl členem skupiny Pondělí, která se vymezovala vůči starší postmoderní generaci.

Pro jeho obrazy jsou typické struktury vytvářené často skleněnými korálky a dalšími materiály. Jeho motivy se pohybují od kubizujících abstraktních kompozic až k meditativním bílým krajinám a květinovým zátiším. Své objekty a plastiky sestavuje z nejrozmanitějších nalezených materiálů a předmětů.

Rád vytváří instalace přímo pro daný prostor, a tak je tomu i u výstavy „Real“ v Galerii NoD. Karel Oujezdský se tam Petra Písaříka zeptal, o čem v souvislosti s tímto prostorem uvažoval.

Výstava umělcových obrazů, objektů a soch nazvaná „Real“ je v Galerii NoD / Roxy v Dlouhé ulici na Starém Městě v Praze otevřena do 4. prosince.

Spustit audio