Nový projekt Kamily Ženaté v Prádelně Bohnice

20. září 2011

Letos v dubnu zahájil výstavou „Instituceum / moderní instituce a současné umění“ svou výstavní činnost nový prostor pro aktuální umění „Prádelna“ v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice v Praze 8.

V místech , kde se ještě v devadesátých letech pralo prádlo pro bohnickou psychiatrickou léčebnu i další zdravotnická zařízení, teď můžeme do 30. října vidět velkoryse pojatou výstavu Kamily Ženaté nazvanou poněkud záhadně „Roll Over All“, tvořenou unikátní audiovizuální instalací, doplněnou malbami a texty.

Kamila Ženatá vystudovala v letech 1973–1979 Akademii výtvarných umění v Praze v ateliéru prof. Ladislava Čepeláka a v současné době se věnuje především videoinstalacím a konceptuálním výstavním projektům. Ve svých instalacích zpracovávaných pro konkrétní prostor kombinuje obrazy s projekcemi, fotografiemi, videi, texty a s dalšími uměleckými prostředky. Kromě výtvarné činnosti se zabývá i psychoanalytickou psychoterapií se zaměřením na skupinové dění.

Karel Oujezdský se Kamily Ženaté zeptal, nakolik podobu jejího projektu „Roll Over All“ ovlivnilo právě prostředí bývalé prádelny Psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Spustit audio