Mozart and Haydn

19. září 2022

Nahrávka pianistky Kasumi Barouch s vrcholnými klavírními koncerty Wolfganga Amadea Mozarta a Josepha Haydna, na kterém se podílejí orchestry Czech Ensemble Baroque a Sinfonietta Bratislava pod taktovkou dirigenta Marka Štilce. Hodnocení připravil Milan Bátor. 

(…) Nahrávka Kasoumi Barouch s klavírními koncerty Mozarta a Haydna zkrátka a dobře víc upozorní na nedostatky interpretů než na hudební krásu prezentovaných skladeb. Zkusme si položit otázku, proč se tak stalo. Nedostatek času během přípravy a nahrávání? Přecenění vlastních sil ve snaze zhostit se závažných a mistrovských uměleckých děl? Nutno říct, že profil respektovaného interpreta nedělá pouze seznam titulů, ale také především pokora a schopnost rozpoznat, na co stačí a co už je za hranicí jeho možností. Nahrávka Kasumi Barouch působí jako prezentační album a marketingová položka do uměleckého portfolia. Bohužel je nutno dodat, že s tímto albem by se nikdo z českých klavírních umělců uvádět ve známost patrně nechtěl. (…)

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.