Michal Lázňovský: Dva nepravděpodobné příběhy

8. leden 2019

Dvě rozhlasová minidramata na vlně magické reality staré Prahy. V hlavních rolích Ladislav Mrkvička, Jiří Adamíra, Josef Somr a Jan Hartl. Poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

První hra začíná v malé útulné vinárničce. Pan Vladimír, který čeká na dámu svého srdce, se své vyvolené sice nedočká, ale potká tajemného muže z rodu hrabalovských pábitelů. Neznámý ho pak pozve do velkého světa dobrodružství. Ve druhém příběhu dva žízniví pánové potkají nedaleko Vltavy mimozemšťana. Stará Praha těchto dvou příběhů je město plné tajemství a záhadných příběhů. Některé z nich se nám uchovaly v legendách nebo pověstech. Ty další na své objevení teprve čekají.

Ladislav Mrkvička, natáčení hry Dočasná havárie

Autor mnoha rozhlasových her Michal Lázňovský ve zdech staré Prahy vyrůstal a v každém jejím zákoutí prý můžete objevit nějaký příběh.

Osoby a obsazení: Václav-Vypravěč (Ladislav Mrkvička), Vladimír (Václav Postránecký), Paclt (Jiří Adamíra), Číšník (Jaroslav Kepka), Karel (Josef Somr), Šedesátiprocentní (Jan Hartl) a Hostinský (Vladimír Čech)

Dramaturgie: Hynek Pekárek
Režie: Alena Adamcová
Natočeno v roce 1989.

autoři: Martin Velíšek , Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio