Ludmila Peterková hostem Telefonotéky

11. červen 2014

Působí jako sólistka, profesorka Pražské konzervatoře i moderátorka. Je laureátkou soutěže Pražského jara 1991, držitelkou cen Talent roku, Harmonie za nejlepší nahrávku roku 2001 a dalších. V poslední době vystupovala jako sólistka s Čajkovského orchestrem v Moskvě, kde uvedla Kukalovo Clarinettino pod taktovkou známého dirigenta Vladimira Fedosejeva.

Vysíláme 11. června od 9:50.Přijďte do Studia 2, kde se můžete zůčastnit natáčení pořadu.

Také jste ji mohli vidět v televizních přenosech na předávání cen Trebbia 2014 nebo na open air koncertě České filharmonie s Jiřím Bělohlávkem. Pro firmu Supraphon, se kterou spolupracuje již od roku 1993, natočila 10 titulů, nejprodávanějším se stal Playful Clarinet. Poslední CD natočila s Bennewitzovým kvartetem, na kterém jsou skladby Mozarta, Rejchy a Kukala. Také je na trhu nový titul Smetanova tria, které Ludmilu Peterkovou přizvalo k nahrávání Brahmsova Tria.

Témat k rozhovoru bude mnoho. Pozveme například na letošní letní kurzy, zmíníme soutěže, výuku klarinetu nebo koncertní příležitosti současných interpretů. Ludmila Peterková přivede do Studia 2 ČRo také kvarteto svých studentů a společně živě zahrají! Také přinese starý a soudobý klarinet a budeme porovnávat jejich zvuk a vyznění v různých typech skladeb. To vše před živým publikem, pro které je m.j. středeční Telefonotéka také určena a které tímto zveme, ať přijdou do Studia 2 na Vinohradské 12.

Spustit audio