Lenny Kravitz hostem ArtCafé: Jsem jen anténa, přijímám to, co ke mně přichází

28. červen 2024

Okolnosti vzniku nové desky Blue Electric Light, ale také čerstvá instalace vlastní hvězdy na hollywoodském chodníku slávy a mládí, od začátku plné hudby, inspirace. To jsou témata rozhovoru, který Pavel Zelinka vedl s americkou rockovou hvězdou. Mimo hudbu dojde i na povídání úspěších na poli módy, kam se letos 60letý muzikant vrhl po vzoru své dcery Zoe.

Rok 2024 byl pro vás zatím výjimečný. Byl jste poctěn cenou Music Icon Award od People's Choice a na hollywoodském chodníku slávy byla instalována vaše vlastní hvězda. Co pro vás, po všech těch letech v oboru, tato ocenění znamenají?
Cením si všech těchto okamžiků více než kdy jindy. Jsem vděčný, že můj život naplňuje práce, kterou miluji. V oblasti, ve které si mi dostalo tolik výjimečných darů. Nejvíc mne naplňuje pocit, že má hudba lidi baví. Navíc je úžasné, jakým způsobem mi tuto skutečnost dávají fanoušci najevo. Když jsem byl na začátku své kariéry, byl jsem tak zaneprázdněn tím, co dělám, že jsem si nenašel čas, abych si některé z těchto okamžiků užil. To už se naštěstí změnilo.

Poslechněte si celý rozhovor Pavla Zelinky s Lenny Kravitzem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.