Lednové videotipy

27. leden 2003

Představa hezky prožitého večera může být u každého z nás trochu jiná. Nejjednodušší se zdá zůstat v tomto nevlídném počasí doma a udělat si pohodu u televize s nějakým hezkým filmem. Navštěvujete-li občas po přečtení televizních programů videopůjčovnu, máme pro vás tipy na některé z novinek, pro které si můžete od začátku roku zajít.

První z nich je akční snímek Polibek draka, který vznikl v koprodukci USA a Francie v roce 2001. Elitní pekingský policista Liu Jiuan (JET LI - Smrtonosná zbraň, Romeo musí zemřít) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: Jiuanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (TCHÉKY KARYO - Patriot, Bílá vdova, Král tančí), který ani na vteřinu neváhá s likvidací nepohodlných svědků. Nejdůležitější figurou v celé nebezpečné hře se stala americká prostitutka Jessica (BRIDGET FONDA - Může to potkat i vás, Jackie Brownová ), která ví o jeho plánech příliš mnoho a Jiuan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru. Pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile neváhá nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění.

Polibek draka

Další je thriller Pekelná kuchyně. Frankie Thomas se narodil v New Yorku přesně tam, odkud všichni utíkají. Celý svůj život prožil ve čtvrti, které se říká Pekelná kuchyně. On i jeho čtyři přátelé Dennis, Chuck, Bug a Paddy se ocitají v začarovaném kruhu násilí a krevní msty, která tu vládne. Po zavraždění Dennise se Frankie (WILLIAM BALDWIN - Virus, Někdo se dívá) rozhodne vraha najít na vlastní pěst, ale naráží na neochotu sousedů i příbuzných pomoci mu při pátrání. Místní Irové drží pospolu a nalezená pravda je krutější než lež.

Nevěsta přes internet

Thriller Nevěsta přes internet je příběh bankovního úředníčka Johna (BEN CHAPLIN - Ztracené duše, Tenká červená linie), který si na internetu vybral krásnou ženu svých snů. Nadia (NICOLE KIDMAN - Moulin Rouge, Eyes Wide Shut) přiletěla z Ruska a život s ní byl téměř ideální až do chvíle, kdy dorazil její bratr s kamarádem (VINCENT CASSEL, MATHIEU KASSOWITZ). Z dočasné návštěvy se vyklubali ruští gangsteři a sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se změnil v dokonalou noční můru.

A na závěr trochu humoru - komedie Dva muži a batole. Příběh dvou výtečníků, kteří trávili dosud většinu svého života za mřížemi. Ale nastal den, kdy se Billy (SKEET ULRICH) dostal náhodou na svobodu a při svém útěku zachránil život malému dítěti z havarovaného auta. Jenže co s malým batoletem, když na Billyho má čekat jeho čerstvě propuštěný parťák Buford (GARY OLDMAN - Červený drak, Air Force One, Pátý element) kdesi v poušti a přebalit nebo nakrmit mrňouse je složitější než vyloupit banku? Navíc tahle malá holčička nepatřila těm, kteří při autonehodě zahynuli a oba kumpáni se rozhodli najít její pravé rodiče za každou cenu.

Výše uvedené filmy jsou z distribuce společnosti Magic Box.

autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.