Kniha Spiritualita bez náboženství tvoří most mezi duchovním životem a přírodními vědami

19. říjen 2017

Můžeme být spirituální, aniž bychom byli vyznavači některého ze světových náboženství? Co je vlastně spiritualita a jaké může mít mimo-náboženské formy? Na to se v knize s názvem „Spiritualita bez náboženství“ ptá a taky odpovídá neurovědec, filosof a autor řady bestsellerů Sam Harris.

Jeden z čerstvých titulů nakladatelství Dybbuk je určen všem těm, kteří sice nevyznávají žádné náboženství, ale současně jim připadá, že v prožitcích postav, jako je Ježíš, Buddha, Lao-c' nebo Rúmí lze najít důležité pravdy.

Romeo Castellucci: Demokracie je slovo, které ztratilo svůj jas

Romeo Castellucci: Democracy in America

Slavný italský režisér Romeo Castellucci uvedl na festivalu Pražské křižovatky představení své nejnovější inscenace „Democracy in America“. Podrobně jsme se mu věnovali v Mozaice.

Pro ty, kteří touží po spiritualitě bez náboženství, kniha představuje návod k meditaci jako racionálnímu cvičení v podání neurovědy a psychologie. Zároveň slouží i jako úvod do problematiky vědeckého podchycení spirituality a filozofický výklad toho, co většina lidí považuje za centrum svého vnitřního života - tedy pocit, kterému říkáme „já“.

Nad knihou a jejím hlavními tématy se Markéta Kaňková setkala s její překladatelkou Kateřinou Ctiborovou.

autoři: Markéta Kaňková , Hok
Spustit audio