Jiří Mráz na Jazz Meets World v Praze

25. květen 2017

V úterý 30. května vystoupí v rámci festivalové řady Jazz Meets World jazzové trio česko-amerického kontrabasisty Jiřího Mráze v sále Novoměstské radnice v Praze na Karlově náměstí.

Dvaasedmdesátiletý basista, ve světě známý jako George Mraz, podobně jako jiný basista – Miroslav Vitouš, patří od 70. let ke hvězdám světové jazzové scény. Tentokrát Jiří Mráz přijíždí se svou ženou – pianistkou Camillou a bubeníkem Anthonym Pincciottim.

Camilla Mraz je současně vokalistka a skladatelka působící na mezinárodní scéně již přes 20 let. Jako její muž je také rodačka z Čech. Hudbu studovala na pražské konzervatoři a na hudební akademii v Německu. Vystupuje s formacemi vynikajících jazzmanů po celém světě, píše filmovou hudbu a vyšlo jí už dvanáct alb. V posledních deseti letech cestovala a nahrávala po Evropě a Asii s vlastními kapelami.

Rovněž bubeník Mrázova tria Anthony Pincciotti s multižánrovými zkušenostmi žije v New Yorku. Vedle hraní a pedagogické činnosti se věnuje také léčivým účinkům hudby.

autor: Vladimír Kouřil
Spustit audio