Jill Barber: Encore!

6. červen 2024

Novinka kanadské zpěvačky Jill Barber s akcentem na francouzské šansony. Hodnocení připravil Otakar Svoboda.

(…) Jill Barber je nesporně interpretka populární. Dokládá to snad jeden údaj, který jsme dřív neznali. Žádné prodeje alb, ale stažení na serverech. Těch má prý na 120 milionů. Tak se třeba přidejte. Určitě nestřelíte vedle. Tento typ hudebního, pěveckého projevu se nikdy neoposlouchá. A to nejen ve Francii a dalších jazykových oblastech této nádherné řeči. Ale i u nás, kde se o pozornost šansonu nejvíc zasloužila Hana Hegerová. Tu ale Jill Barber nepřipomíná vůbec, je křehká, zdánlivě neprůbojná a jakoby trochu dětská. Její projev vás nepřibije k zemi, ale každopádně zaujme, potěší a donutí se vracet. (…)

autoři: Otakar Svoboda , Daniel Jäger
Spustit audio

Související

  • John Dokes: Our Day

    Nová deska amerického zpěváka Johna Dokese, která je složena ze standardů. Hodnocení připravil Otakar Svoboda.

  • Roxana Amed: Becoming Human

    Argentinská zpěvačka Roxana Amed vydala se svou sestavou novou desku. Má optimistický název Becoming Human – Stát se člověkem. Hodnocení připravil Otakar Svoboda.

  • Mike Zito: Life is Hard

    Americký bluesman Mike Zito vydal devatenácté řadové album ve své kariéře. Desku věnoval své předčasně zemřelé ženě Lauře. Hodnocení připravil Otakar Svoboda.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.