Jídlo je fluidní nástroj, který propojuje tvory. Festival Hostina vyživuje sounáležitost i diskuzi
8. prosinec 2021
Architektka a aktivistka Kateřina Vídenová, která spoluzaložila architektonickou iniciativu MAK, a umělec Dominik Lang (oba aktuálně působí v Ateliéru sochařství na UMPRUM) popisují sérii komunitních hostin. Tato řada akcí má název Hostina a jídlo sleduje ve vztahu k environmentálním a sociálně kritickým tématům. Diskuzní gastro perspektivu rozšiřuje výzkumnice a designérka Markéta Dolejšová, která bádá na Aalto University ve Finsku, kde se věnuje i kritickému food designu.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
-
Jiří Padevět: Vzpomínky na sny. Povídka z antologie Krvavý Žižkov
-
Viktorín Šulc: Etuda z odvrácené strany. Alois Švehlík a Vladimír Dlouhý na stopě brutálnímu vrahovi
-
Hlasy a Oko. Dvě premiéry povídek kanadské nobelistky Alice Munroové
-
David Drábek: Ptakopysk. Příběh bratrů Pospíšilových, šampionů v kolové
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.