Poznávat svět nejen skrze vědu, ale i jídlo. V čem je přínosné spojení vědců a umělců nad chlebem?
Jaké debaty se v současnosti odehrávají mezi uměním, jídlem a politikou? Na otázky Terezy Špinkové odpovídají Dávid Koronczi, umělec a finalista slovenské Ceny Oskára Čepana a také Tomáš Uhnák, analytik politické ekonomie potravinových systémů, publicista a mimo jiné člen AMPI: Asociace místních potravinových iniciativ.
Připravila:
Tereza Špinková
Editorka: Petra Kultová
Chcete nám něco vzkázat?
Své komentáře nebo tipy posílejte na adresu: akcent@rozhlas.cz.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Zapomeňte na povinnou četbu. Babička potěší v každém věku.
Veronika Sedláčková, moderátorka ČRo Plus


Babička
Nejslavnější klasické dílo spisovatelky Boženy Němcové. Geniální kniha, vše podstatné už zde bylo řečeno.