Je to politický thriller, romantika, gangsterka i společenská satira, říká o divadelní adaptaci románu Jáchyma Topola Sestra režisér Kryštof Krejčí

24. leden 2024

Pražské Divadlo DISK uvede 26. ledna další premiéru studentů absolventských ročníků herectví a režie-dramaturgie. Půjde o jevištní adaptaci románové prvotiny Jáchyma Topola Sestra.

„Se Sestrou to u mě bylo jako s každou velkou osudovou láskou – roli hrála osudová náhoda. Sestru jsem si koupil jako dárek k narozeninám a dlouho mi ležela na poličce. Ale ve chvíli, kdy jsem ji začal číst jsem věděl, že je to přesně ta kniha, která by měla být na jevištích, protože neztrácí nic ze své aktuálnosti. Pro mě osobně je to jedna z nejdůležitějších pěti knih, které jsem v životě četl,“ říká v rozhovoru Kryštof Krejčí.

Dana Hlaváčová, Jáchym Topol, Kryštof Krejčí

S Kryštofem nás oba zasáhla syrovost a poetičnost Topolova jazyka.
dramaturgyně Dana Hlaváčová

Poslechněte si celý rozhovor Dagmar Kopečkové s režisérem inscenace, studentem 2. magisterského ročníku režie-dramaturgie Katedry činoherního divadla DAMU, Kryštofem Krejčím, studentkou absolventského ročníku režie-dramaturgie Katedry činoherního divadla DAMU, Danou Hlaváčovou, a představitelem hlavní postavy, studentem absolventského ročníku herectví, Tomášem Daleckým.

autoři: Dagmar Kopečková , nav
Spustit audio

Související