Fred Hersch & The WDR Big Band: Begin Again

5. červen 2019

Novinka amerického pianisty Freda Hersche, kterou nahrál s big bandem Západoněmeckého rozhlasu v Kolíně nad Rýnem v aranžích a pod vedením Vince Mendozy. Poslechněte si recenzi Otakara Svobody.

(…) Skladby na desce nahrál Fred Hersch už dříve v malých sestavách, a tak bylo na Vinci Mendozovi, aby je rozpřáhl do big bandových rozměrů. Je evidentní, že to dělal velmi decentně a až na výjimky se big band nerozbouřil, nýbrž jemně kroužil okolo Herschova piana, dokresloval a zvýrazňoval, občas se dostával mírně do popředí, aby vzápětí ustoupil. Co dokáže 57letý americký aranžér a dirigent Vince Mendoza, víme dobře i z jeho opakovaných vystoupení u nás. Nevede bigband ve svítících a znících dechových sekcích, ale rozebírá ho na nástroje, které dostávají prostor pro své vlastní drobné kreace a postupy. Takže na novinku vzešlou z této spolupráce si na parketu nezatančíte a naopak si při poslechu často ani neuvědomíte, jak velká a zkušená sestava desku natočila. (...)

Nahrávka vyšla u labelu WDR Cologne Production.

autor: Daniel Jäger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.