Efterklang: Windflowers

19. listopad 2021

Nová deska dánské popové trojice „Efterklang“, která je odrazem jejího kovidového bloumání. Recenzi připravil Pavel Zelinka. 

(…) Windflowers je v tomto ohledu (ne)obyčejně přirozená deska, která nemá potřebu posluchače ohromit. Rozhodně na ní nenajdeme žádný potencionální hit. Přesto plynulý tok o devíti položkách reprezentuje to nejlepší, co nám Efterklang mohou nabídnout: mimořádnou emocionální hloubku, neokázalé melodické mistrovství, které je navíc umocněno vynalézavými, často výrazně úspornými aranžemi. Recenzovanou desku, jakoby zabalenou jemnými popovými plenami, můžeme užit jako hudební ekvivalent chladivého obkladu. Pustit si album, zavřít oči nebo se koukat do širé krajiny, a přitom si uvědomovat, že život okolo nás, na rozdíl od lidské rasy, nikam nespěchá. Příroda funguje prostě a logicky a Efterklang jsou tuto simplicitu schopni zachytit. (…)

Nahrávka vyšla ve vydavatelství City Slang.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.