DebbiLove: O ou!

7. únor 2020

Rozhlasová hra v akčním žánru? Pěsti, hvízdání, dopady drtivé nebo dlouhodobé? Zaťaté svěrače a brániční cvičení? Smích zpevňuje břišní svalstvo takřka zdarma. Je důležité smát se naposled? Smích, ta svalová křeč, nemusí být přece způsobena jen nenadálým poznáním naší převahy nad jiným člověkem, pozastavuje se netrpělivá čtenářka Bio Masha nad Hobbesem a Stendhalem.

Po odpovědi pátrá ve v tu chvíli vznikajícím dramatu, které pokusně limituje pravidly:

1) V každém prostředí se musí vyskytovat alespoň čtyři dramatické postavy (počítá se i alterego, zvíře, rostlina nebo věc).
2) Každá dramatická postava se musí objevit alespoň na dvou místech děje.
3) Prostředí / Příběh musí být uvedeno v souvislost s písněmi a naopak.

A písně? V den narozenin Jindřicha Šimona Baara zazní skladba Domku můj prapořišťského rodáka Luďka Kazdy, dupák Hodnej, Josef Rosen rytmicky zakucká a Richard Fiala v éteru zapěje.

Živě s herci, klauny, tatínky a přáteli z vltavského studia, toho s telefonem.
(Odpovězme, ptejme se nebo zvraťme děj.)

Bio Masha, Ludek Kazda, Richard Fiala, Josef Rosen 

autor: Bio Masha
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.