Březnová soutěž o knížky

26. březen 2014

Březen je kromě měsíce internetu také (a především) měsícem knihy. Proto jsme pro vás připravili na internetových stránkách Českého rozhlasu knižní soutěž.

Každý z nás má doma alespoň jednu knížku, ke které se rád vrací. Pošlete nám její název a připojte k němu svůj krátký příběh, který se k ní váže. Napište o knize, která vám vyvolá úsměv na tváři, i když vám zrovna život uštědřil nepěkný políček. O knize, která vás i po několikerém přečtení znova nutí k zamyšlení, nebo o takové, kterou můžete začít číst tam, kde jste ji právě otevřeli.

Knižní ceny z nakladatelství Slovart

Název vaší oblíbené knížky a příběh o délce max. jedné stránky (A4) nám zasílejte na adresu soutez_knihy@rozhlas.cz

Nejhezčí příběhy oceníme publikacemi, které do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart a uveřejníme je na internetových stránkách Českého rozhlasu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.