Břetislav Ditrych: Jiná Šumava

18. červen 2011

Dosud nevydaným veršům z poemy Jiná Šumava Břetislava Ditrycha bude tentokrát věnovaný pořad Svět poezie na vlnách Českého rozhlasu 3 –Vltava. Autor v nich reflektuje pocity ze svých šumavských cest, objevování tamější krajiny i pohnutou šumavskou historii. Pořad v plzeňském studiu Českého rozhlasu připravil Dominik Mačas. Režie Miroslav Buriánek.

Břetislav Ditrych (1942) vystudoval Fakultu výrobně-ekonomickou na pražské Vysoké škole ekonomické. Při svém zaměstnání v projektovém ústavu působil také jako publicista. V roce 2007 vyšla v nakladatelství Mladá fronta sbírka poezie Pozdní sběr, drobný soubor básní s názvem Jen tak vydal v roce 2009 Spolek českých bibliofilů. Zatím poslední sbírka jeho básní Umřel v stromě vyšla s fotografiemi J. Štreita v nakladatelství Dauphin. B. Ditrych se také úspěšně věnuje literatuře faktu, je autorem několika knih především z historie letectví a sportu. Za knihu Jak létají sny obdržel Cenu Egona Erwina Kische.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.