Area Code Františka Kowolowského a Juraje Jakubčiaka

1. únor 2011

Entrance Gallery sídlící ve vstupním prostoru Studios Karlín v Křižíkově ulici 34 v Praze 8 v Karlíně, zvolila pro tento rok novou koncepci založenou na dvojvýstavách profesorů českých vysokých uměleckých škol se svými studenty. Entrance oslovila pedagogy ateliérů z Prahy, Plzně, Brna, Ostravy a Ústí nad Labem.

Jako první se v rámci nového výstavního cyklu představil v Entrance Gallery projektem Area Code třiačtyřicetiletý pedagog a kurátor František Kowolowski, vedoucí Ateliéru malby II na Fakultě umění Ostravské Univerzity se svým pětadvacetiletým studentem Jurajem Jakubčiakem. Oba si pozval k mikrofonu Karel Oujezdský. V čem projekt Area Code spočívá a o čem vypovídá se nejdříve zeptal Františka Kowolowského.

Výstavu Area Code pedagoga Františka Kowolowského a jeho studenta Juraje Jakubčiaka si můžete v Entrance Gallery prohlédnout už jen do neděle 6. února. Stejnou dobu probíhá v přilehlé galerii Karlín Studios projekce Terezy Velíkové a Lenky Vítkové nazvaná „Chůze“. Součástí jejich projektu je rovněž výstava „Poznámky k chůzi“ otevřená do pátku 4. února v Galerii Jelení v Drtinově ulici 15 v Praze 5 na Smíchově.

Spustit audio