Začíná festival Zlatá Praha

27. září 2017

Na Nové scéně Národního divadla začíná dnes večer čtyřiapadesátý ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha. Festival potrvá do soboty a uvede 73 snímků o hudbě, divadle a tanci.

Úvodní večerní program dnes zahájí operní pěvec Adam Plachetka árií z opery Don Giovanni. Zazpívá si také duety s Janem Smigmatorem, Evou Pilarovou, Dashou a Štefanem Margitou.

Štefan Margita

Promítat se letos budou mimo jiné i portréty několika známých osobností. Jedním takovým bude například portrét Štefana Margity. „Není to jen chvástání, kde všude jsem byl, zpíval a budu zpívat. Je to takový lidský dokument o mně,“ říká Štefan Margita.

Druhý ročník Prague A Cappella Festivalu představí i letos špičky vokální hudby

Skety

Příznivci vokální hudby, ale i hudebníci a zpěváci si opět přijdou na své. La Fabriku rozezní desítky rozmanitých hlasů.

Na prestižní přehlídce bude také poprvé udělena cena Cena Evropské vysílací unie a Mezinárodního hudebního a mediálního centra, kterou za celoživotní dílo převezme britský režisér Brian Large.

Mezinárodní soutěž doplní bohatý doprovodný program: videotéka, workshopy, koncerty, projekce a setkání s renomovanými režiséry, producenty a choreografy.

autoři: Tomáš Pilát , Hok
Spustit audio