V každém z nás je něco, co máme všichni společné a na čem bychom se mohli domluvit, říká herec a režisér Jan Schmid

4. leden 2023

Herec, režisér a výtvarník se zamýšlí nad úkolem umění i nad tím, proč jsou v životě důležité chyby. A vypráví, jak to dopadlo, když dal při inscenaci dohromady znesvářené herce Rudolfa Hrušínského a Josefa Kemra.

Připravila: Kateřina Kubalová
Zvukový mistr: Jiří Benák
Natočeno: 2022

Bez těch chyb to skutečně nejde, protože prostě se musíte vždycky rozhodovat, jestli ano nebo ne, nebo jestli tudy nebo tudy. A ta rozcestí, která máme vždycky každý chvíli před sebou, tak vždycky nesou s sebou rovnou tu možnost těch chyb. A já myslím, že chyba je ponaučení a zároveň je to rub věcí, na které jsme nemohli přijít. A když se podíváme z té druhé strany, tak je to daleko větší díl pravdy, než jsme si předtím mysleli,“ zamýšlí se Jan Schmid v podcastu Momenty.

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

5. 1. Olga Walló
6. 1. Jiří Štěpnička

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

autor: Kateřina Kubalová
Spustit audio

Související