Telemann: Ino & Late Works

22. leden 2024

Nová nahrávka Akademie pro starou hudbu Berlín a sopranistky Christiny Landshamer s pozdními díly Georga Philippa Telemanna. Hodnocení připravila Helena Havlíková.

(…) Ve srovnání s kantátou Ino lépe na kompaktním disku vyznívají Telemannova pozdní díla pro orchestr. Akadmie für Alte Musik Berlin pod vedením svého koncertního mistra, houslisty Bernharda Forcka v nich dokázala využít tempové i rytmické pestrosti vět, často tanečních, z nichž je sestavena jak Overtura D dur, tak Sinfonia melodica C dur s menuety, sarabandou, bourée nebo gigou. (…) Celkově však telemannovskou nahrávku Akademie für Alte Musik řadím v té rozsáhlé konkurenci současných souborů staré hudby k těm méně nápaditým – interpretace, která by možná zaujala na začátku boomu staré hudby před dvaceti, třiceti lety, je dnes tuctová. (…)

Spustit audio

Související

  • Georg Friedrich Händel: Alcina

    Nová kompletní nahrávka opery, kterou se svým souborem historických nástrojů Les Musiciens du Louvre nahrál dirigent Marc Minkowski – v titulní roli s Magdalenou Koženou.

  • Eternal Heaven

    Nová nahrávka souboru staré hudby Jupiter Ensemble s mezzosopranistkou Leou Desandre a kontratenoristou Iestynem Daviesem. Hodnocení připravila Helena Havlíková.

  • Nola

    Nová deska slovenské jazzové legendy Petra Lipy. Hodnocení připravil Tomáš Klement.