Stará Boleslav - stará křížová cesta z Prahy

23. srpen 2009
Prameny a proudy

Pevná místa vratkých dějin 17 Náš letní rozhlasový cyklus Pevná místa vratkých dějin se dnes zaměří na jedno z nejslavnějších míst české státnosti a křesťanské víry, na Starou Boleslav. Legenda uvádí, že při převozu svatého Václava ze Staré Boleslavi do Prahy došlo k několika zázračným úkazům. Svatováclavskou cestou pak začala chodit poutní procesí. Cesta později měla dvě větve, po mladší odnoži se nyní můžete vydat.

V pořadu uslyšíte staroboleslavského probošta Vladimíra Kelnara, historika Jana Royta, vedoucí odboru kultury Městského úřadu Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Milana Nováka a hudbu a zpěvy ze slavností mše v kostele Nanebevzetí Panny Marie u příležitosti čtyřsetletého výročí Palladia země české. Dramaturgie a režie Teresie Bečková, technická spolupráce Valerie Racmanová.

autoři: Alena Zemančíková , Ondřej Vaculík
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.