Sedmé nebe s Ninou Marinovou: České a slovenské studiové novinky

25. duben 2021

Poslední rok koncertování sice nepřál, někteří muzikanti ale nasměrovali své kroky do studia a díky tomu se můžeme v těchto dnech těšit z přílivu nových nahrávek.

Jednou z takových kapel jsou třebíčští Kucharski, kteří v dubnu vydali své druhé studiové album s názvem Beze jména. Charakteristický zpěv Václava Bartoše a chytlavé aranže na texty Jiřího Kuchařského v kombinaci se sehranými muzikanty zaručují, že toto album vás nudit rozhodně nebude.

Slovenská zpěvačka a skladatelka Ivana Mer vydává v těchto dnech také své druhé studiové album. Po debutu Early Works, který byl jakýmsi sborníkem jejích dosud složených skladeb, vychází na Den Země 22. 4. nové koncepční album EARTH. Deska postavená na výrazné rytmice nese ekologické a humanistické poselství. Ačkoliv vznikala v roce pandemie, podařilo se na ni dostat 18 muzikantů z celého světa, z nichž někteří nahrávali ze svých domovů, jiní v Banské Štiavnici a někteří zas v pražském studiu Faust. Na albu, které vyšlo na labelu Slnko Records, hrají například perkusisté a bubeníci Miloš Vacík a Pavel Fajt, s nimiž se Ivana seznámila při účinkování se Sletem bubeníků.

Mezi dalšími novinkami uslyšíte folkem a lyrikou českého undergroundu ovlivněnou kapelu Loukotě a jejich debutové album Ztracený vlny, slovenského zpěváka a kytaristu Erika Žigmunda vystupujícího pod pseudonymem ERØ a jeho nové album s názvem Utopie, nový objev slovenských hudebních cen Rádiohlavy Ninu Kohoutovou, novinku pražského vydavatelství Memory Records Prague věnovanou předělávkám současných soulových hitů nebo zjev na slovenské scéně, elektronického producenta a zpěváka Naikavols.

Spustit audio