Pražská muzejní noc

4. červen 2004

V noci ze soboty 5. června na neděli 6. června (19:00-01:00) se návštěvníkům zdarma otevřou pražská muzea v rámci projektu Pražská muzejní noc. Po vzoru velkých evropských metropolí, ve kterých se akce, při níž se otevírají muzea a galerie v netradiční dobu, již staly tradicí, rozhodly se Národní muzeum, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Asociace muzeí a galerií ČR, Pražská informační služba a Správa českých center uspořádat muzejní noc i v Praze. Zároveň je otevření budov, expozic a výstav spojeno s prezentací kulturních institucí a metropole jako takové.

Jedná se o vůbec první akci tohoto druhu a rozsahu. Otevřeno bude celkem 20 pražských objektů a dopravu mezi nimi zajistí čtyři speciální autobusové linky s přestupem na stanici metra Staroměstská, kde bude také sídlit informační centrum. Návštěvníci se mohou kromě komentovaných prohlídek těšit na koncerty, autorská čtení, filmové projekce, divadlo a jiné.

Hlavní schodiště Národního muzea

První Pražská muzejní noc si kromě tradiční prezentace kulturního dědictví klade za cíl také položení základu kulturního obohacení pražské metropole. Akce se koná pod záštitou primátora hlavního města Prahy Pavla Béma a ministra kultury ČR Pavla Dostála. Bližší informace a program najdete zde.

autor: dw
Spustit audio