Mark Twain: Princ a chuďas. Rozhlasové zpracování slavné povídky s písněmi a hudbou

1. leden 2023

Přeneste se do Londýna 16. století, kdy vládl Jindřich VIII. Setkají se tam princ Edward a syn londýnského zloděje Tom Canty. Protože si jsou podobní, vymění si šaty. To, co mělo být chvilkovou hrou, se stane začátkem velkého dobrodružství. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Osoby a obsazení: Tom Canty, Princ Edward (Jaromír Hanzlík), Tomův otec (Oldřich Musil), Tomova matka (Libuše Havelková), První dáma (Vlasta Jelínková), Lord Hertford (Miloš Nedbal), Král (Josef Chvalina), Lady Jane (Klára Jerneková), Hugo (Stanislav Fišer), Miles Hendon (Jiří Mikota), Hostinský (Jiří Smutný), Stráž (Vladimír Bičík) a další.
Přeložil: František Gel
Dramatizace: Alena Šimůnková
Hudba: Petr Mandel
Dramaturg: Bohumil Horák
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1976
Jaromír Hanzlík-v rozhlasovém studiu-70.léta

Jak si povede chudý chlapec na královském dvoře a princ mezi Londýnskou chudinou? V ústřední dvojroli uslyšíte Jaromíra Hanzlíka. Slavný americký spisovatel Mark Twain si trochu pohrál s historií a vytvořil půvabnou a vzrušující pohádku, v níž dobro vyhrává nad zlem, spravedlnost nad bezprávím, lhostejností k bídě a lidskému utrpení. Tomu všemu však předchází velké dobrodružství.

Spustit audio

Související