London Grammar: If You Wait

15. září 2014

Odpolední Mozaikou nás provede trip hopová kapela London Grammar. Jejich muzika je směsí indie-popové elektroniky a ambientní muziky s klasikou, nad nimiž se line temný emotivní vokál zpěvačky Hannah Reid, která je zároveň autorkou textů.

V roce 2011 pak všichni muzikanti završili svá univerzitní studia, přesídlili do Londýna a začali se naplno věnovat muzice. V roce 2013 jim vyšlo debutové album If You Wait, které se v britské hitparádě udrželo po sedm týdnů v první desítce. Záhy byli nominováni ve čtyřech kategoriích na ceny, které každoročně uděluje „AIM – Association of Independent Music“.

Hannah Reid byla původně předurčena k herecké dráze. Její otec – architekt pochází ze Skotska. S ním mohla na vlastní kůži zažít kouzlo slavného Edinburgského festivalu. Jako herečka se ale necítila dobře. Trpěla trémou a nepovažovala se za talentovanou. Její výjimečný hlasový fond, cit pro hudbu a poezii ji přivedl k psaní textů a interpretaci písní.

Začala psát příběhy ze svého života – studentský život – bydlení v podnájmech, s přáteli, setkání i bolestné rozchody, to jsou témata, která v jejích písních najdeme.

V odpolední Mozaice zazní ukázky těchto skladeb: Flickers, If You Wait, Nightcall, Sights, Metal & Dust, Wasting My Young Years a Stay Awake.

autor: Kateřina Andršová
Spustit audio