Koule aneb Pavla Tomicová v Příběhu vrhačky

11. květen 2012

Premiéru divadelního zpracování skandální rozhlasové hry Davida Drábka Koule uvede v sobotu 12. května královéhradecké Klicperovo divadlo.

Hrát se bude ve Studiu Beseda a autor David Drábek také inscenaci režíruje. Drábek hru napsal v roce 2010 pro Český rozhlas a vysílali jsme ji v lednu 2011 v rámci projektu "Vinohradská 12" v režii Aleše Vrzáka, stejně jako nyní v Klicperově divadle s Pavlou Tomicovou v hlavní roli.

Hra už před uvedením vzbudila velkou mediální pozornost, zejména kvůli tématu - dopingu ve sportu, a také tím, že hlavní postava - koulařka Milena - některým připomněla životní osudy Heleny Fibingerové. Posluchači ji ovšem koncem roku 2011 v anketě zvolili nejlepší rozhlasovou hrou roku. Miroslav Ponomarev sledoval přípravy současného divadelního uvedení.

V sobotu 19. května se na knižním veletrhu Svět knihy od 12:00 do 12:50 v levém křídle Průmyslového paláce uskuteční "rozhovor moderátora Jana Vondráčka se známou atletkou Pavlou Tomicovou" s přispěním Davida Drábka, režiséra Aleše Vrzáka, dramaturga Martina Velíška a redaktorky Českého rozhlasu 3 - Vltava Kateřiny Rathouské.

Od 13:00 pak na stánku Českého rozhlasu a nakladatelství Radioservis budou Pavla Tomicová a Jan Vondráček podepisovat CD Koule.

autor: Miroslav Ponomarev
Spustit audio